Spring naar inhoud

Institute of Social Studies (ISS-onderdeel Erasmus Universiteit, Rotterdam)

 

DenHaag
  • 1

Het International Institute of Social Studies (ISS) verzorgt wetenschappelijk onderwijs op het gebied van ontwikkeling en internationale samenwerking. Meer dan 10.000 mensen uit de hele wereld studeerden af aan dit instituut. Het ISS onderhoudt nauw contact met deze groep alumni.

Het ISS verzorgt een masteropleiding van 15 maanden en een PhD-opleiding van vier jaar. Daarnaast zijn er een aantal korte post-graduate programma’s. Sommige studieprogramma’s zijn opgezet in samenwerking met universiteiten in Suriname, Indonesië, Japan, Vietnam en Tanzania. Alle opleidingen richten zich op onderwerpen als armoede, mensenrechten en milieuvraagstukken in ontwikkelingslanden.

De studenten van het ISS zijn ‘mid-career professionals’ en grotendeels afkomstig uit ontwikkelingslanden. Ze hebben in hun eigen land al een opleiding gevolgd en een aantal jaren werkervaring opgedaan. Deze professionals onderbreken hun loopbaan om opnieuw te studeren en zo hun kennis te verdiepen of verbreden. Daarmee kunnen zij in hun eigen land of elders bijdragen aan sociale, economische of politieke vooruitgang.

Het International Institute of Social Studies verzorgt niet alleen opleidingen. Het doet onderzoek op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en neemt deel aan discussies en debatten. Bovendien organiseert het instituut zelf regelmatig bijeenkomsten.

Het ISS is een University Institute van de Erasmus Universiteit Rotterdam en maakt deel uit van de Haagse Academische Coalitie

Post-graduate

Children, Youth and Development
Governace, Democratization and Public Policy
International Health and Policy evaluation
Migration and Human Society
Universalizing Socio-Economic Security for the Poor
Sustainable Local Economic Development

Master

Development Studies

PhD

Development Studies

Adres
Kortenaerkade 12
2518AX Den Haag
Institute of Social Studies (ISS-onderdeel Erasmus Universiteit, Rotterdam)

Kenmerken

Downloads

U kunt publicaties en nieuwsbrieven vinden op www.iss.nl

Links

Taal

Engels

Doelgroep

Studenten, Professionals

Contactgegevens

Adres
Kortenaerkade 12
2518AX Den Haag
Telefoon
0704260460
E-mailadres
information@iss.nl
Internet
www.iss.nl
  • stuur door

    Stuur artikel door

    *verplicht
  • print