Spring naar inhoud

Naar een basisschool kiezen

Basisonderwijs

Aanmelden op de basisschool

Als uw kind 3 jaar is, is het tijd om uw kind aan te melden bij de basisschool. Ieder kind in Den Haag heeft gelijke kansen. Daarom werken we met een aanmeldprocedure. We leggen u graag uit hoe het werkt.

____________________________________________
Extra informatie i.v.m. de schoolsluiting 20 tm 24 december
Voor kinderen geboren tussen 1 oktober 2018 en 31 december 2018 blijft aanmeldperiode 1, op scholen met leerlingplafond, gehandhaafd van 20-12-2021 tot en met 14-01-2022. De wijze van inleveren per school kan verschillen. Kijk daarom op de website van de school van uw eerste keuze hoe u het aanmeldformulier (incl. kopie legitimatiebewijs) kunt inleveren.

Zodra de school (met leerlingplafond) van uw eerste keuze het aanmeldformulier heeft verwerkt in het systeem, ontvangt u een e-mailbericht van Onderwijs Transparant met een bevestiging van de aanmelding. Heeft u op 14 januari 2022 nog geen bevestiging ontvangen, neem dan direct contact op met de school.
____________________________________________

U ontvangt van de gemeente post als uw kind (bijna) 3 jaar is. In de envelop vindt u ook een aanmeldformulier. Dit formulier moet u invullen en inleveren op de school van uw eerste keuze. Heeft u geen aanmeldformulier ontvangen? Download dan hier het formulier.

Scholen met en zonder leerlingplafond
De meeste basisscholen in Den Haag hebben voldoende plaatsen, maar sommige scholen krijgen jaarlijks te veel aanmeldingen. Deze scholen werken met een leerlingplafond, dat wil zeggen een maximum aantal plaatsen. Meer weten over het leerlingplafond? Bekijk de veelgestelde vragen.