Spring naar inhoud

Een brede buurtschool is meer dan een school. Op een brede buurtschool werken verschillende organisaties samen om kinderen nog meer kansen te geven.

Op de brede buurtschool werkt het onderwijs samen met verschillende instellingen. Bijvoorbeeld met de kinderopvang, een peuteropvang, sportclub, bibliotheek, welzijnsinstelling of culturele instelling. Samen organiseren ze activiteiten waarmee kinderen hun talenten kunnen ontwikkelen.

Verschillende soorten brede buurtscholen
Den Haag heeft verschillende soorten brede buurtscholen. Sommige scholen werken nauw samen met de buitenschoolse  opvang. Andere scholen organiseren naschoolse activiteiten. De kinderen kunnen er na schooltijd sporten, tekenen, toneelspelen of muziek maken.

Daarnaast  zijn er basisscholen die hun leerlingen zes uur per week (verplicht) extra les geven. Dit heet leerkansenprofiel (LKP). De kinderen leren er niet alleen uit boeken. Ze krijgen bijvoorbeeld les in rappen: half spreken, half zingen op muziek. Dit is heel goed voor het leren van de taal. Net als verhalen uitbeelden tijdens een dansles bijvoorbeeld.

Op de website van de gemeente Den Haag vindt u meer informatie over de brede buurtschool.

Hier vindt u alle brede buurtscholen in Den Haag. Kijk hier voor scholen met het leerkansenprofiel.

Naar school in de zomer en de weekenden
Bij sommige leerlingen zakt kennis weg in de zomervakantie.  Dat is zonde. De gemeente Den Haag stimuleert dat sommige scholen open zijn in de vakantie. En ook in de weekenden.

Op de zomerschool  krijgen kinderen les in schoolvakken, maar er is ook tijd om te spelen. Het programma is voor leerlingen van de basisschool en de middelbare school. Voor de ouders is er Nederlandse les en computerles. 

Bij de weekendscholen krijgen de kinderen vooral les in taal en rekenen.

Op de website van de gemeente Den Haag vindt u meer informatie over de Haagse zomer- en weekendscholen. Hier vindt u een overzicht van alle weekendscholen en zomerscholen in Den Haag.