Spring naar inhoud

Naar alles over onderwijs in Den Haag

Aanmelden voor het hbo

Jongeren die een studie hebben gekozen, melden zich digitaal aan via www.studielink.nl. De aanmelding moet uiterlijk vóór 1 mei gebeuren. Let op: bij opleidingen met een numerus fixus melden studenten zich uiterlijk vóór 15 januari aan.
Toelatingseisen

Toelatingseisen

Iedereen met een havo- of mbo-4 diploma kan worden toegelaten tot het hbo. Soms gelden speciale toelatingseisen. Bijvoorbeeld bij opleidingen met een numerus fixus.

Lees meer ›

Aanmelden

Aanmelden

Jongeren moeten zich uiterlijk op 1 mei aanmelden via www.studielink.nl voor de studie van hun keuze. Voor opleidingen met een numerus fixus geldt een uiterste aanmelddatum van 15 januari.

Lees meer ›

Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

De Studiekeuzecheck maakt deel uit van de aanmelding. Hiermee kunnen jongeren ervaren of de gekozen opleiding ook echt goed bij ze past. Afhankelijk van de school en de opleiding is de Studiekeuzecheck al dan niet verplicht.

Lees meer ›

Opleidingskosten

Opleidingskosten

Studenten betalen collegegeld als ze naar het hbo gaan. Daarnaast betalen ze een bedrag voor boeken, readers en syllabi.

Lees meer ›

Studiefinanciering

Studiefinanciering

Studeren op het hbo kost geld. Denk aan collegegeld en geld voor studieboeken en een laptop. Eventueel komen daar nog reiskosten en kamerhuur bij.

Lees meer ›