Spring naar inhoud

Naar alles over onderwijs in Den Haag

Hoe maak je een studiekeuze?

Studiekeuze is een geleidelijk proces, waarin jongeren hun interesses en capaciteiten ontdekken en van daaruit kennis opdoen over opleidingen en beroepen. Op tijd beginnen is van groot belang, want dan is er voldoende tijd om de studiemogelijkheden te onderzoeken en een keuze te maken.
Open Dagen

Open Dagen

Hogescholen organiseren jaarlijks Open Dagen op hun vestigingen. Op deze manier kunnen aankomende studenten en hun ouders alvast een kijkje nemen in de gebouwen en de sfeer proeven.

Lees meer ›

Bekijkjetoekomst in het hbo

Bekijkjetoekomst in het hbo

Jaarlijks organiseert Spirit4you in samenwerking met hogescholen in de regio het event Bekijkjetoekomst in het hbo. Havoleerlingen en mbo-studenten kunnen hier kennismaken met alle sectoren in het hbo en deelnemen aan diverse workshops. Er zijn ook studiekeuzeadviseurs en hbo-studenten aanwezig voor vragen en uitleg. Meer info op <a href="https://spirit4you.nl/">spirit4you.nl</a>

Lees meer ›

Proefstuderen en meelopen

Proefstuderen en meelopen

Met proefstuderen en meelopen krijgen jongeren een beter beeld van een opleiding. Ze draaien een les of een hele lesdag mee en ervaren hoe het echt is.

Lees meer ›

Hulp bij studiekeuze

Hulp bij studiekeuze

Wanneer jongeren niet weten welke opleiding bij ze past of geen beslissing kunnen nemen, is het zaak tijdig hulp in te schakelen. Naast Open Dagen, proefstuderen en meeloopdagen organiseren hogescholen allerlei activiteiten om hen te ondersteunen bij hun studiekeuze.

Lees meer ›

Rol van ouders verzorgers

Rol van ouders verzorgers

Vaak vinden jongeren het lastig om onder woorden te brengen waar hun interesses liggen en waar ze in de toekomst mee bezig willen zijn. Ouders kunnen hun kinderen hierbij ondersteunen. Ze hebben een belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kind.

Lees meer ›