Spring naar inhoud
Hoe ziet een hbo-studie eruit? En kan iedereen met een havo-, vwo- of mbo-diploma op hbo-niveau studeren? De overstap naar het hbo betekent niet alleen een andere school en een andere opleiding, maar ook een andere manier van onderwijs volgen en studeren.
Opleidingsvarianten

Opleidingsvarianten

Studeren aan het hbo kan op verschillende manieren. Het is mogelijk om te kiezen voor een voltijd- of deeltijdstudie, duaal studeren of de Associate degree.

Lees meer ›

Studeren in het hbo

Studeren in het hbo

Een hbo-opleiding is verdeeld in blokken en semesters. De lesstof wordt getoetst aan de hand van tentamens, projecten en/of opdrachten waarmee studenten studiepunten kunnen halen. In het eerste jaar krijgen ze ook een bindend studieadvies.

Lees meer ›

Houding en studievaardigheden

Houding en studievaardigheden

Studeren op het hbo ziet er anders uit dan op de havo of het mbo. Op het hbo krijgen studenten bijvoorbeeld meer leerstof en is het belangrijk om goed te kunnen plannen en zelfstandig werken. Aan deze en andere studievaardigheden worden hogere eisen gesteld. Om een beeld te krijgen van de studievaardigheden die in het hbo nodig zijn, is online lesmateriaal ontwikkeld door Spirit4you.

Lees meer ›