Spring naar inhoud
Wat kunnen jongeren doen om een passende studiekeuze te maken? Een goede voorbereiding is alvast de eerste stap. Het is belangrijk om met ouders en docenten over opleidingen te praten en naar Open Dagen te gaan.
Open Dagen

Open Dagen

Tijdens Open Dagen geven mbo-scholen uitgebreid informatie over hun opleidingen. Voorlichters en studenten van de school leggen alles goed uit en kunnen alle vragen beantwoorden.

Lees meer ›

Proefstuderen

Proefstuderen

Proefstuderen op meelopen betekent dat jongeren kunnen meekijken bij een bepaalde opleiding op een mbo-school. Ze krijgen uitleg over theorie- en praktijkvakken en mogen soms meedoen in de les. Aan studenten die de opleiding volgen, kunnen ze vragen stellen. Dat kan soms een heel ander licht op een studie werpen.

Lees meer ›

Kans op werk

Kans op werk

Als jongeren een studiekeuze maken, is de kans op werk een factor om rekening mee te houden. Want het zou jammer zijn als ze wel een diploma hebben, maar geen werk kunnen vinden.

Lees meer ›

Hulp bij studiekeuze

Hulp bij studiekeuze

Soms twijfelen jongeren over hun studiekeuze. Ze hebben bijvoorbeeld persoonlijke vragen en weten niet of een opleiding wel echt bij ze past. Mbo-scholen kunnen in zo’n geval hulp bieden.

Lees meer ›

Studiekeuzefilmpjes

Studiekeuzefilmpjes

Hoe hebben andere jongeren die naar het mbo wilden hun studiekeuze gemaakt? Op bekijkjetoekomstnu.nl staan allerlei filmpjes over vmbo’ers die vertellen hoe ze de overstap naar het mbo hebben gemaakt.

Lees meer ›

Rol van ouders of verzorgers

Rol van ouders of verzorgers

Ouders spelen een belangrijke rol bij de studiekeuze van hun kind. Ze kunnen er met elkaar over praten en samen op zoek gaan naar een opleiding die past bij de interesses en kwaliteiten van hun kind.

Lees meer ›