Spring naar inhoud

Opleidingen

Wij hebben onder andere opleidingen voor meubelmaker, interieur-adviseur, creatief vakman, verkoper wonen, timmerman, woning- of meubelstoffeerder en pianotechnicus. En dat is nog niet alles, want binnen deze opleidingen kun je je vaak ook nog specialiseren. Bovendien is een HMC-diploma een goede opstap naar een creatieve hbo-opleiding. 

Het HMC heeft een locatie in Amsterdam en in Rotterdam. De meeste opleidingen bieden we op beide locaties aan, dus kun je zelf jouw locatie kiezen. 

Onderwijs

Het onderwijs is heel geschikt voor jongeren die creatief, praktisch of ondernemend bezig willen zijn. Je krijgt les van docenten die zelf jarenlang in de praktijk hebben gewerkt, of dat nog steeds doen. De school is zoveel mogelijk een afspiegeling van de beroepspraktijk en speelt in op de nieuwste ontwikkelingen. Naast een trendy simulatiewinkel oefen je met de meest moderne machines en technieken. In deze bruisende omgeving werk je alleen of samen met anderen aan leeropdrachten. 

Speciaal

We hebben een relatief kleine school met een inspirerende sfeer. Er is intensief contact met het bedrijfsleven, waardoor het onderwijs goed aansluit op de beroepspraktijk en een ruime keuze aan stageplaatsen heeft. Regelmatig worden gastcolleges op school gegeven door bekende ontwerpers en fabrikanten. Je bezoekt ook meubel- en designbeurzen in binnen- en buitenland, waardoor je op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen.