Spring naar inhoud

Campus Den Haag (Universiteit Leiden)

Schoolprofiel

Campus Den Haag is een volwaardige faculteit van de Universiteit van Leiden. Campus Den Haag verzorgt verschillende bachelor- en masteropleidingen, korte cursussen en trainingen. Daarnaast vindt er onderzoek plaats op terreinen als politicologie, bestuurskunde, geschiedenis en filosofie. Het Leiden University College en het Grotius Centre for International Legal Studies zijn onderdelen van de Campus Den Haag.

Het Leiden University College (LUC) The Hague is een Engelstalige bacheloropleiding voor getalenteerde studenten uit de hele wereld. Deze opleiding bereidt studenten voor op toonaangevende posities in de internationale samenleving. Het interdisciplinaire Liberal Arts & Sciences-programma van het LUC heet ‘Global Challenges’. Dit programma richt zich op vrede, recht en duurzaamheid.

Het Grotius Centre for International Legal Studies van de Universiteit Leiden verricht onderzoek op het gebied van internationaal publiekrecht. Het verzorgt opleidingen en trainingen en organiseert summer schools.

Op de Campus Den Haag bevinden zich nog een aantal onderzoekscentra:

  • het Centre for Modern Urban Studies
  • het Centre for Governance Studies
  • het Centre for Terrorism and Counterterrorism
  • het Montesqieu Intstituut