Spring naar inhoud

HAC-Instituut Clingendael

Schoolprofiel

Clingendael is een vooraanstaand kennisinstituut op het gebied van internationale betrekkingen. Clingendael organiseert cursussen en trainingsprogramma’s op het gebied van:

  • internationale betrekkingen
  • Europa
  • energie
  • veiligheid

De trainingen zijn opgezet voor specialisten zoals diplomaten uit binnen- en buitenland. In samenwerking met de Universiteit Leiden verzorgt Clingendael de masteropleiding International Relations and Diplomacy.

Cingendael signaleert en bestudeert opkomende politieke en sociale ontwikkelingen in de wereld. Het instituut deelt informatie door studies te publiceren en trainingen en bijeenkomsten te organiseren.

Clingendael organiseert regelmatig lezingen, conferenties en seminars. Het instituut nodigt veel buitenlandse gasten uit om daar aan deel te nemen. Diplomaten, politici, onderzoekers, wetenschappers en journalisten uit alle delen van de wereld wisselen hier kennis over internationale zaken uit.

Clingendael adviseert Nederlandse overheidsinstellingen en sociale organisaties. Het instituut heeft contact met vooraanstaande onderzoeksinstituten in Europa en de Verenigde Staten. Samen met vergelijkbare instituten in West-Europa bereidt het instituut studies voor de Europese Commissie voor.

Het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael maakt deel uit van de Haagse Academische Coalitie