Spring naar inhoud

Christelijk College de Populier Mavo

Christelijk College de Populier Mavo

  • mavo

Schoolprofiel

De Populier is een school met een rijke traditie. Al meer dan een eeuw verzorgen we kwalitatief goed onderwijs en staan we bekend om onze veilige sfeer. Het onderwijs wordt verzorgd op twee overzichtelijke locaties waardoor we ons keurmerk, zien en gezien worden, kunnen realiseren. De lijnen zijn kort; de communicatie is helder en direct. Leerlingen en docenten voelen zich gezien. In dit open, veilige schoolklimaat halen we dagelijks het beste uit elkaar. Daarbij hechten we veel waarde aan de mening van leerlingen en ouders. Ons motto is niet voor niets ‘Samen doen we het beter’.  

Elke leerling is uniek en ontwikkelt zich op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Daarom werken wij op beide locaties met een tweejarige brugperiode en kiest iedere leerling in de brugklas voor een van de vier stromen: science, cultuur, sport of basis. In ons stromenonderwijs krijgen de leerlingen de kans hun talenten te verbreden en te verdiepen. Dankzij een groot scala aan uiteenlopende activiteiten ontwikkelen ze nieuwe vaardigheden op het gebied van ontwerpen, onderzoeken en presenteren. De stromenmiddag is voor veel leerlingen het leukste moment van de week. 

 

Kennismaken en aanmelden

Aanmelden en toelaten

Leerlingen met een mavo- of mavo/havo-advies worden geplaatst in de mavo/havo-brugklas. De procedure wordt via de website bekendgemaakt.

Brugperiode

Onze brugperiode duurt twee jaar. Elke brugklas krijgt een mentor die de leerlingen een jaar lang intenstief begeleidt. Daarnaast heeft elke klas twee hulpmentoren. Dit zijn leerlingen uit de bovenbouw.

Brugklassen

Nog beschikbare plaatsen: 0 plaatsen
Restperiode

  • mavo/havo plaatsen beschikbaar

Voorlichting en open dagen

Woe 30 januari 2019, van 14:00 tot 15:30 uur
Lesmiddag voor leerlingen groep 8. Via de website kunnen leerlingen zich hiervoor opgeven.
Woe 6 februari 2019, van 19:30 tot 21:00 uur
Voorlichtingsavond voor ouders.
Vrij 8 februari 2019, van 16:30 tot 21:00 uur
De open dag is voor ouders en leerlingen.

Extra informatie

Iedere klas heeft een mentor die de leerling begeleidt. Vanaf de tweede en derde klas werken we tijdens de mentorlessen met de methode leerKRACHT, dit doen we om samen met de leerlingen de resultaten te verbeteren. Kijk voor meer informatie op Stichting-leerkracht.nl.

In de brugklas besteden we veel tijd aan studievaardigheden. We bieden diverse steun- en verdiepingslessen aan. Goed presterende leerlingen kunnen bijvoorbeeld kiezen voor wiskunde-plus. Mavo- en mavo/havo-leerlingen met goede resultaten kunnen vanuit de eerste en de tweede klas opstromen naar de havo.

Vanaf de brugklas werken we met een digitaal portfolio. Dit portfolio draagt bij aan het vergroten van het zelfinzicht van de leerlingen, waardoor zij zich beter kunnen ontwikkelen. Het digitale portfolio wordt voor het eerst gebruikt bij het nieuwe vak technologie.

Aan het begin van het schooljaar is er een introductiekamp voor alle leerlingen in de brugklas. In de tweede klas is er een watersportkamp en in de derde klas een wintersportreis. Daarnaast organiseren we vanaf de tweede klas een- of meerdaagse talenreizen naar Münster, Lille en Londen.

Ook na schooltijd is er van alles te doen. Terwijl het schoolkorfbalteam traint voor de landelijke finale van Mission Olympique, repeteren anderen voor Podium Populier of de jaarlijkse musical. In de Fablessen kun je maken wat je wilt en tijdens de Legoleague ontdek je maatschappelijke mogelijkheden van technologie.