Spring naar inhoud

ROC Mondriaan Sportcampus Zuiderpark

Opleidingen

Je kunt bij ons meer dan 200 beroepsopleidingen volgen op het gebied van Economie, Administratie, Handel en Commercie, Logistiek, Interieur, Horeca, Facilitaire Dienstverlening, Toerisme en Recreatie, Mode, Uiterlijke verzorging, Bouwtechniek, Infratechniek, Schildertechniek, Elektrotechniek, ICT, Installatietechniek, Metaal, Motorvoertuigentechniek, Carrosserietechniek, Tweewielertechniek, Veiligheid, Welzijn, Zorg en Sport en Bewegen. Bij Mondriaan International Stream kun je Engelstalige en tweetalige opleidingen volgen. Voor havo- en vwo-leerlingen hebben wij speciale, versnelde opleidingstrajecten.

Onderwijs

Wij gaan voor vakkundig onderwijs. Je leert echt een vak. Je doet kennis en vaardigheden op, die je met de juiste beroepshouding in de praktijk leert toe te passen. In de praktijklokalen en leerbedrijven werk je verder aan je talent. Je voert ook bedrijfsopdrachten uit, in samenwerking met je vakdocent en het bedrijfsleven. Zo kun je later een goede start maken op de arbeidsmarkt. Tijdens de opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van een studieloopbaanbegeleider. En als dat nodig is, geven we extra ondersteuning op het gebied van taal en rekenen.

Speciaal

Bij sommige opleidingen loop je stage in het buitenland. Daarnaast werken studenten van ROC Mondriaan mee aan activiteiten buiten de school, zoals de City-Pier-City Loop, de thuiswedstrijden van ADO Den Haag en het Ondernemers Gala. We werken nauw samen met bedrijven, welzijnsorganisaties, gemeentes, Kamers van Koophandel, vmbo-scholen, praktijkscholen en het hbo (onder andere Haagse Hogeschool).