Spring naar inhoud

Opleidingen

mboRijnland heeft een breed aanbod van opleidingen. Bij ons vind je bijna alle opleidingsrichtingen. Van techniek tot welzijn en van gezondheidszorg tot media en vormgeving. Op onze website staan alle opleidingen uitgebreid beschreven. Dat maakt het kiezen van een opleiding makkelijker. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Dan helpen we je graag. Bijvoorbeeld op een van onze voorlichtingsmomenten.

Onderwijs

Wij vinden het belangrijk dat jij je ontwikkelt, zowel in je vak als persoonlijk. Daar steunen we je bij. We gaan hierbij uit van jouw mogelijkheden en kansen. We kijken naar wat jij nodig hebt om te groeien, in je opleiding, in je vak en persoonlijk. Je zult ontdekken dat je heel veel talenten hebt!

Speciaal

Je krijgt les van docenten met veel ervaring en vakkennis. Ze kennen jou persoonlijk en komen je iedere schooldag tegen. De docenten weten hoe het met je gaat en wat je plannen zijn. Ze hebben aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt altijd bij hen terecht met je vragen.

Bij mboRijnland vinden we het belangrijk dat jij de begeleiding krijgt die bij je past. Daarom heb je bij mboRijnland tijdens je studie altijd een vaste studieloopbaanbegeleider. Hij helpt je bij het plannen van je opleiding, stages en keuzeblokken. En als het even tegenzit, helpt hij je weer op weg in de opleiding.

In de meeste gevallen heb je genoeg aan de begeleiding door je studieloopbaanbegeleider. Soms heb je extra begeleiding nodig. Dat kan via het Onderwijs Servicecentrum.

Hier kun je terecht als je bijvoorbeeld  twijfelt aan je beroepskeuze of opleidingskeuze, als je

persoonlijke problemen hebt, zoals een moeilijke thuissituatie, of schulden. Ook kan je er terecht

als je niet lekker in je vel zit door bijvoorbeeld faalangst, verlegenheid of psychische problemen. 

De medewerker van het Onderwijs Servicecentrum  zoekt samen met jou naar een passende oplossing. Bijvoorbeeld extra persoonlijke begeleiding, hulpverlening, studieondersteuning of speciale trainingen.